De duurste hotels in Nederland

11 juli 2013 at 12:14

Nederland heeft over heel Europa gezien gemiddeld de duurste hotelkamers. Dit is gebleken uit de hotelprijsindex van boekingssite Hotels.com. In deze statistieken staat ook dat de hotelprijzen gemiddeld 4 procent gestegen zijn in het afgelopen jaar. Nederland telt nu 23 5-sterren hotels en deze zijn allemaal aan de dure kant.

Amsterdam
In Amsterdam bevindt zich het duurste hotel van ons land. Hotel l’Europe is het duurste hotel van ons land, hier wordt voor de duurste kamer 2.000 euro per nacht in rekening gebracht, hier moet dan ook nog eens 50 euro toeristenbelasting per nacht betaald worden. Dit is veruit het duurste hotel van ons land. In Amsterdam is de gemiddelde nachtprijs 124 euro. Nog steeds zeer hoog.

Den Haag
Na Amsterdam komt Den haag in de lijst te staan, de gemiddelde overnachtingprijs hier is 103 euro. Dit is gelijk een heel stuk goedkoper als de hotels in Amsterdam. De prijs van een overnachting in Den Haag is door de laatste jaren heen wel een stuk gedaald. Hierdoor is het nu dan ook gelijk een stuk goedkoper dan een hotel in Amsterdam.

Utrecht
Op de derde plaats komen we Utrecht tegen. Met een gemiddeld bedrag van 96 euro. Door de jaren heen is het bedrag dat betaald moet worden in Utrecht met 9 procent gedaald. Een aantal jaren geleden stond Utrecht namelijk nog op de tweede plaats van dure hotels in Nederland.

Stand over de wereld gezien
Als we over de wereld gaan kijken, staat Nederland op de 27e plaats als we het hebben over duurste hotels per land. De duurste hotels van de wereld zijn te vinden in Oman, hier wordt 24700 euro per nacht gerekend.